top of page

Палітра досвіду

Інклюзивне навчання є способом організації освітнього процесу для осіб з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої освіти, яке організовується за інституційною формою здобуття освіти та передбачає включення дитини з особливими освітніми потребами до освітнього процесу спільно з іншими учнями класу.

12 січня 2022 року в закладі освіти відбувся семінар з організації інклюзивного навчання в закладі освіти. Вчителі нашої школи поділилися досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Кралічек Раїса Ярославівна розповіла присутнім про організацію освітнього простору для учнів з особливими освітніми потребами. Смелянська Оксана Анатоліївна роз’яснила, яким чином складається індивідуальна програма розвитку дитини. Беззубенко Галина Володимирівна та Лисенко Тетяна Миколаївна звернули увагу присутніх на різницю між адаптацією та модифікацією навчальних програм. Практичний психолог Ігнатьєва Наталія Володимирівна ознайомила з особливістю проведення коррекційно – розвиткових занять. Скоковська Алевтина Яківна довела, що тільки в співпраці асистента вчителя і вчителя можна досягти позитивного результату.

В роботі семінару також взяли участь головний спеціаліст відділу освіти Прудивус Марина Костянтинівна та в.о. директора інклюзивно-ресурсного центру Панкова Олена Володимиріва, які повідомили про зміни у закладах освіти згідно Постанови Кабміну України від 15 вересня 2021 р. № 957 «Порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти», відповідно до якої з 1 січня 2022 року набирають чинності зміни, що регулюють організацію інклюзивного навчання.


Оксана СМЕЛЯНСЬКА, заступник директора з навчально – виховної роботи





112 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page