top of page

Участь у проекті «Подолання домашнього насильства в Запорізькій області»

22 грудня 2021 року у рамках проекту «Подолання домашнього насильства в Запорізькій області» в КЗ «Новгородківський ЗЗСО І- ІІІ ступенів» для учениць 9 – 11 класів було проведено тренінг, щодо протидії та запобіганню домашнього насильства. Реалізує ініціативу благодійний фонд «Імпульс.ЮА» за підтримки Посольства США в Україні. Мета тренінгу - підтримка активної молоді, яка хоче і готова боротися з таким негативним і ганебним явищем, як гендерно зумовлене і домашнє насильство. До реалізації цієї мети у межах нашого навчального закладу долучились психолог Ілона Серебрякова та юрист Оксана Кальчева, які доступно та інформативно розповіли про головне.

У ході тренінгу дівчата підвищили свою обізнаність щодо гендерно зумовленого і домашнього насильства; навчилися відрізняти конфлікт від домашнього насильства та дізналися про правові аспекти запобігання протидії домашньому насильству. У формі довірливої та дружньої атмосфери говорили про систему надання комплексної допомоги постраждалим особам з боку поліції та інших керівних органів, про роботу мобільних груп реагування на факти вчинення домашнього насильства.

Дівчата переглядали цікаві відео, ділилися своїми історіями та намагалися знайти вихід з умовно створених ситуацій.

Кожна учасниця отримала на згадку про тренінг сертифікат, тематичний браслет, білу футболку з логотипом та інформативні буклети. Головне, що дівчата зрозуміли, що ідея тренінгу - заклик усього суспільства до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах.

З усією щирістю дякуємо за такий досвід та ті знання, які отримали під час тренінгу!

Такі проекти - спроба ще раз привернути увагу учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Будьмо уважними до людей та особливо дітей, які нас оточують. Почнімо змінювати світ з себе, зі своєї небайдужості!




87 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page